.

כמעט שם! אנא מלא את הטופס לגישה מידית!

מלא את הטופס ותוכל להתחיל מיד!

מי אני?

הי שמי מיה סילברמן, אני חובבת אפייה, בת 12

מאז שהייתי קטנטונת אהבתי לצפות בתוכניות בישול ואפייה ולעזור לאמי באפייה במטבח.

בשנים האחרונות התחביב שלי תפס תאוצה גדולה

אני מתעמקת וחוקרת מתכונים, צופה אדוקה בתוכניות אפייה 

ולשמחתי נהייתי האופה המשפחתית שלנו בעיקר מתמקצעת באפיית חלות,עוגיות, עוגות שונות ולחמים.

בכל פעם אני מתנסה בעוד ועוד מאפים חדשים.

עבורי לישת בצק זו תרפיה מושלמת,אפשר לומר שזו סוג של מדיטציה עבורי.

מיום ליום אני משתפרת ומשדרגת את הידע שלי, רוכשת כלים חדשים אשר גורמים לי להתמקצע.

הקמתי עמוד באינסטגרם כדי שעוד אנשים יוכלו להכיר את עבודתי ולהנות מהמתכונים הטעימים.

בד בבד בעידודה של אמי אני גם מפתחת מזה עסק קטן ומוכרת מאפים לפי הזמנה אישית.

תודה שקראתם ואשמח לקבל פרגונים ושיתופים לעוד חברים שלכם

כמה טיפים חשובים באפייה

מבחן בצק השמרים

איך אנחנו יכולים להיות בטוחים שלשנו את הבצק שלנו מספיק זמן והגלוטן הנמצא בו מספיק מפותח. כשנראה לנו שלשנו את הבצק מספיק זמן, יש לקחת חתיכה קטנה מהבצק ולמתוח אותה, אם היא נקרעת סימן שהגלוטן שבבצק לא מספיק מפותח ויש להמשיך ללוש את הבצק עד למבחן התוצאה בו נראה שכדור הבצק שלנו נמתח וגמיש.

תוספת טריות לחלות

לאחר הכנת הרצועות עבור החלות יש לטבול אותן במים בטמפ' החדר טבילה קצרה (בכלי עמוק) ומיד לאחר מכן לטבול אותן בשומשום (כמו בהכנת בייגל). המים מעניקים לחלות לחות ותוספת טריות.

כללים להכנת מרנג מוצלח

1. יש להפריד את הביצים בקפדנות שלא תחדור טיפת חלמון 

    לחלבון.

2. לעבוד עם כליים נקיים משומן.

3. מרנג שוויצרי - לערבב ללא הפסקה את החלבונים בבן 

    מארי ע"מ לא לבשל את החלבונים, ומיד לאחר שהסוכר 

    נמס להסיר מהאש ללא התמהמהות.

4. 3 סוגי מרנג שקיימים: שוויצרי, צרפתי ואיטלקי.

סוד מתוק

 סוד הקשר בין שמרים ומלח - שאלה שחוזרת על עצמה  למה לשמרים אסור לגעת במלח.
השמרים הם פטריה חד תאית הרגישה מאד למלח ואינה מתפתחת כאשר באה במגע איתו לכן את המלח יש להוסיף רק לאחר שהתחלנו את הלישה וכל החומרים כבר מעורבבים. 

לקוחות כתבו לי

מתכון לבצק

 500 גרם קמח לבן

1/2 קובייה או 25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים

100 גרם חמאה

150 מ"ל חלב % 3

2 ביצים L

80 גרם סוכר לבן

1/2 כפית מלח דק

מלית

1 כוס סוכר לבן

1/4 כוס אבקת קקאו

1 כפית קינמון טחון

100 גרם חמאה

להברשה

1 ביצה

אופן הכנה

1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים, ממיסים חמאה ומערבבים עם החלב הקר לקבלת תערובת.

    מוספים לקמח את תערובת החמאה יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה

    בינונית עד לקבלת בצק חלק,מבריק ומעט דביק מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח - כשעה.

 2. בקערה נפרדת מערבבים יחד סוכר, קקאו וקינמון ומניחים בצד.

 3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.

 4. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ מורחים בחמאה ומפזרים את מלית הקקאו.

 5. מגלגלים לרולדה, מפתלים את שתי הרולדות שהתקבלו לצורת בורג ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת היטב.

 6. מברישים בביצה טרופה ללא התפחה נוספת ואופים מיד בחום של -170 מעלות כ- 50 דקות עד שהבבקה תפוחה וזהובה.

     בתאבון! 

מוזמנים לכתוב לי ואצור אתכם קשר

לפרטים נוספים, צרו קשר עם מיה בייקרי במייל, באינסטגרם או בווטאפ
 mamamiasil2010@gmail.com

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.